onsdag 16 december 2015

Vi e på gång..

Jepp jepp.. det händer en hel del vid bygget.
I kväll har jag målat tak brädorna tredje varvet, så nu ska de torka några dagar så ska jag syna genom dem och eventuellt dra ett fjärde varv på något enstaka bräde ifall det behövs, annars blir det att transportera dem till huset.

Trappan börjar ta form. Det som bara var en stolpe för en vecka sedan är nu två plankor rikare och "konsoller", eller vad man nu ska kalla det, som trappstegen ska vila på har blivit fastskruvade i plankorna.

Ytterväggen i storstugan mot öst sidan har fått spiror på nedervåningen och ikväll har jag börjat tilläggsisolera väggen med Eco villa skivor.
När all ull är på plats kan vi sätta träfiberskivor på väggen och småningom få tillfälliga trappsteg på plats. Oj vad det är roligt när det känns som att det händer någonting!I går var vi båda två lediga från arbetet. Vi passade då på att köra runt i nejden och begära offerter på olika saker som behövs till huset,
Först besökte vi ett snickeri som skulle ge offert på en ytterdörr samt fönster till nybyggnaden och farstukvisten. Efteråt blev det ett besök till en ångsåg som ska tillverka brädfodringen till utsidan av huset. Till sist blev det också ett besök till ett ställe där man tillverkar otroligt härliga och fina kilsågade plankgolv i gran.
Än så länge har vår renovering inte kostat så väldigt mycket men får se om vi gråter blod när vi har fått alla offerter från gårdagens utflykt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar