onsdag 15 juni 2016

Under soliga sommardagar

Snart har halva semestern gått och vad har vi egentligen gjort?!
I fjol under hela semestern höll vi på med takremonten och vi var nog väldigt effektiva under de fyra veckorna. I år har vi egentligen inga desto större projekt som måste göras på en gång, så vi tar dagen lite som den kommer. Vilket är ganska skönt för jag misstänker nog att vi kommer att få stressa ihjäl oss ännu i slutet sommaren.

Vädret har ju iallafall varit bra hittills denna vecka så vi har varit en hel del på utsidan och arbetat. I början av veckan skrubbade jag färdigt en sats med takbrädor från spårtaket. Brädorna var underst målade med limfärg och därefter tapetserad med papper och överst ännu ett eller två lager med färg, det projektet tog verkligen sin tid!
I går och i dag har jag grundat och målat första varvet med vitt på fönsterfodren och dropplisterna på utsidan. Tänk vad lite färg kan göra skillnad!
Vita fönsterfoder och dropplister


Patrik har under de senaste dagarna hållit på och murat upp leca blocken som ska ge stöd åt mellanväggarna i tillbyggnaden. Efter lite knep och knåp blev det också helt bra till sist.
mellanväggarna i tillbyggnaden

I dag har vi också hunnit med lite småprojekt på sidan av det vanliga.
Vi fick hem mera sågspån som skall användas till att isolera mellantaket/golvet på vinden. Enligt väderleks rapporten kommer det att regna nu i 4-5 dagar framåt, så då borde vi ha bra med tid att få färdigt isolerat golvet.
De överblivna kilstenarna som har legat utspridda över halva tomten samlade vi, med assistans av svärfar, ihop till en mindre hög. Det blev strax lite snyggare och prydligare på tomten, fast nog har vi ju en hel del bråte kvar ännu som ligger och väntar på att bli använda.
Överblivna kilstenar

Ikväll hämtade vi hem en hög med gamla golvplankor från närheten av vårt hus. Vi har varit utan golv till köket men nu borde vi nog ha golv så det räcker till och blir över! Jag önskar bara att vi kunde komma till det skedet i byggandet snart så vi skulle få börja sätta in golven. Det skulle verkligen underlätta i hur man kan röra sig i huset och att man skulle få lite mera utrymme till annat.
vårt blivande köksgolv

Annat skoj som vi gjort under dagarna är fågeljakt. Vi har tre stycken svalor som är helt hopplösa! Fåglarna har både attackerat oss och blivit attackerade av oss, med en vattenslang. Jag hoppas verkligen att de börjar lugna ner sig snart, annars kan det hända att det blir att spänna upp lite fisknät här och där vilket vi helst skulle vilja slippa göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar