torsdag 31 mars 2016

Överljus

I kväll så länge jag har målat vidare på mina projekt fixade Patrik ihop det gamla överljuset som fanns ovanför den gamla ytterdörren.
Vi bestämde redan för en längre tid sedan att vi skulle återanvända överljuset och använda det ovanför den nya ytterdörren. Måtten till ytterdörren bestämdes till och med efter måttet från överljuset.

Till först togs bågen isär och rutorna plockades bort och rengjordes. Vi valde att byta ut två av fyra rutor och ersatte dem med äldre, tunnare och grönare rutor, för att få en bättre helhet.
Bågen på överljuset är spårfalsad vilket gör att rutorna skallrar när man smäller i ytterdörren. För att stöda upp rutorna i överljuset valde vi att fylla spårfalsen med kitt.



Jag tror det kommer att bli riktigt fint sen när ytterdörren och överljuset kommer på plats vid den nya farstukvisten. Många gånger lönar det sig faktiskt att sätta ner lite extra tid på att återanvända och restaurera gamla delar, fast det bara kanske är små detaljer så ger det ju en helt annan helhets känsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar