söndag 6 mars 2016

En dag i Vasa

I går hade vi byggledigt och istället blev det ettårs kalas i Vasa, det var Patriks brorsdotter som fyllde år. Skönt med lite annat program utöver renoveringen ibland också.
Innan kalaset blev det ett spontat besök till Stundars i Solf. Vi har aldrig varit där tidigare så vi tänkte passa på nu när vi ändå var på väg söder ut.
Själva museet var stängt, så vi kunde inte gå in i byggnaderna, med det var ändå riktigt mysigt att traska omkring på området. Vi gick även runt och tittade på alla husen som folk har flyttat och byggt upp på det intilliggande bostadsområdet, mysigt värre!
För två år sen fick vi till julklapp av svärföräldrarna boken "Lyckan är en gammal gård" som handlar om hur Stundars byn har växt fram och vem som bor där. Man kan nästan säga att det var på grund av den boken som vi på riktigt visste att det är så här vi vill leva och bo. =)
Jag hoppas vi har möjlighet att göra ett nytt besök till Stundars i sommar när hela området är öppet.

En sån här liten stuga skulle jag gärna ha på vår gård

Förutom att vi har kalasat och ätit massor med godsaker i helgen har vi ju även hållit till i vår fönsterverkstad.
Tidigare i veckan grundmålade vi ytterbågarna och de har nu torkat till sig några dagar. Idag har vi satt tillbaka hörnjärnen på en del av bågarna och det var nog mycket mer arbete med det än vad man skulle kunna tänka sig!
Först kollade vi så rutorna passade bra in i bågarna, efter det mätte vi korsmått och justerade så bågen skulle bli (någotsånär) vinkelrät och vi hamnade nog att kolla måtten många gången innan vi var nöjda. Sen efter att bågen var i vinkel kollade vi igen så rutan passade in. Efter det fyllde jag hörnjärnens baksida med kitt och Patrik skruvade fast dem på bågarna.
Vi hann göra åtta bågar i dag och innan vi avslutade för dagen satte vi fönsterrutorna i blöt, så imorgon efter arbetet får jag skapa dem rena.

Grundmålade bågar på tork
Att få bågen vinkelrät var lite knepigt



















Hoppas ni får en fortsatt trevlig söndag kväll, själv ska jag nu skissa och fundera på vårt kök =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar