måndag 1 februari 2016

Hälsningar från Thailand!

Här har det varit tyst i ett par veckor nu. Anledningen är att vi har varit på en mycket väl behövd semester till Koh lanta, Thailand.

Resan var en lite försenad bröllopsresa. När vi gifte oss tänkte vi först att vi skulle åka på en kortare resa till Grekland eller något liknande under sommaren/hösten. Men det blev liksom aldrig av. Eller helt ärligt lockade det inte heller att börja leta resor på allvar när vi just hade börjat på med planeringen av renoveringen. Men i somras passade jag på att beställa den här resan, för vi konstaterade att vi kommer inte att klara av att slita oss från bygget om vi inte bokar en resa och januari verkade som en passlig tidpunkt att åka iväg.

Resan var verkligen guld värd!
Vi har verkligen fått vila upp oss ordentligt efter en mycket intensiv sommar och höst. Vi har mest solat och badat men också varit på några små äventyr.
Men ni ska inte tro att vi inte har funderat på bygget en hel del också! Vi hade med oss några byggnadsvårdsböcker som vi har läst vid poolen på dagarna. Folk kanske tycker att vi är knäppa när vi "tar arbetet" med oss på resan, men tvärtemot skulle jag vilja påstå. Vi har nu för en gångs skull haft tid att tillsammans sitta och diskutera olika saker och fundera på olika lösningar och så vidare, Det är sådana saker som många gånger lämnar bort eftersom att man är ganska trött på kvällarna efter en heldag på arbetet och sedan hela kvällen på bygget.
Drinkar i solnedgången
vår "hyddo"
<3
"invändig renovering" 

Vi började nu också planera in nästa resa. Till det exotiska grannlandet Sverige!
Vi har många gånger redan funderat att vi borde besöka Gysinge byggnadsvårdscentrum som ligger en bit utanför Stockholm. Vi kommer att ha en hel del att göra under hela våren och sommaren så vi funderade att skulle kunna passa bra att åka iväg i slutet av september/ början av oktober då utomhusarbetet kanske börjar lugna ner sig lite.

Tanken är att om ungefär ett år så ska vi vara så långt med renoveringen att vi kan börja på med ytorna i huset, det vill säga att sätta golven är på plats,tilläggsisolera väggarna, tilläggsisolera innertaket på övervåningen och så vidare. Efter det blir det ju att installera panel på väggar, fundera på kök, badrum och hjälpkök. Jag tror att vi kommer att kunna få massor med inspiration angående färgsättning, tapeter och dylikt från Gysinge.
Gysinge - Centrum för byggnadsvård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar