söndag 29 november 2015

Lilla jul!

Glad lilla jul!
Hoppas alla har haft en trevlig helg.
Själv har vi tagit det ganska lugnt i helgen. Självklart har vi ju varit vid huset och donat på men vi har även hunnit äta lite julgröt, pepparkakor och druckit glögg. Nu hänger även julstjärnan i köksfönstret i lägenheten, men så mycket mer pynt än så blir det knappast. Synd bara att all snö har smält bort, annars skulle nog julstämningen vara på topp.


Vi har varit riktigt flitiga och duktiga under veckan som har varit.
Första satsen av tak brädorna är nu målade tre varv, förutom 10 brädor som bara har målats två varv ännu, så nu ska de få torka till sig riktigt ordentligt så blir det att småningom börja transportera hem dem och vi får sätta dem på plats. Spännande! Men sen har jag ju ännu en till hög med lika många omålade brädor som väntar.
Det här att måla brädor verkar nog kroppen ta en del stryk av. Fick världens muskelkramp mellan skulderbladen och i nacken i går när jag höll på och målade. Får ringa och boka tid till massören imorgon och hoppas att han har någon ledig tid nu nästa vecka.

I dag fick vi färdigt plankorna som vi har satt ovanpå takbjälkarna för att ha någonting att fästa fast golvplankorna på som kommer på vinden. Plankorna ger också utrymmer för isolering av mellantaket.
Svärfar var med och hjälpte Patrik flera kvällar denna vecka och det gjorde verkligen att det gick undan. Patrik började på själv förra söndagen och i tisdags blev de färdiga med storstugan.
På onsdag plockade Patrik ner takbjälkarna från lill-kammaren och gamla farstun, de var mycket mindre och klenare jämfört med bjälkarna i storstugan.
På torsdag skurade vi upp bjälkarna. Bjälkarna har tidigare varit vitmålade med limfärg och som tur lossnar färgen väldigt bra när man blöter dem. I går satte Patrik och svärfar tillbaka bjälkarna och började på med plankorna som vi blev klara med i dag. I den gamla farstun fanns det bara tre takbjälkar med cirka 1,5 meters avstånd från vandra, vi har därför satt in två extra plankor mellan bjälkarna för att ge mera stöd åt det golv som skall sättas där

De inkommande dagarna, så länge vi väntar på att tak brädorna skall torka, får vi börja planera trappan som kommer i storstugan. Jag tvivlar dock att mitt tålamod kommer att räcka till innan vi har löst den ekvationen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar