söndag 15 november 2015

För ett år sen..

Tänk att lördagen den 15 november 2014, för ett år sedan, var en av de största dagarna i våra liv. Det var den dagen som vi sade "ja" till varandra. Året som varit har gått väldigt snabbt och precis som vi då planerade och önskade så är vi nu husägare till en gammal pärla.
Här är några av mina favorit bilder från bröllopsfotograferingen med wilhelmsphoto.


Under helgen har vi altså varit helt lediga från bygget och bara njutit och ätit massor av god mat! Byggpausen behövdes verkligen och nu känns det som att man har ny energi och inspiration att fortsätta. Renoverandet tar verkligen på krafterna både fysiskt och psykiskt.
Men även om vi har hållit paus i byggandet har vi inte legat på latsidan för det.

I fredas var vi och tittade på ritningarna över el planeringen. Hur ska man egentligen sist och slutligen veta var man behöver alla eluttag!? antagligen har man ändå för lite av dem och på fel plats när det väl är dags att börja möblera. Men det är ju bra att man får hjälp av sakkunniga inom området.

I går fyndade vi lite möbler till vårt framtida hem. En gammal utdragbar säng/kökssoffa och ett drängskåp. Soffan var i fint skick men behöver nog målas om. Drängskåpet var också riktigt fint men lite slitet. Han vi köpte skåpet av sade att det härstammar från 1850-talet så det är klart att det då skall finnas lite skavanker här och där, patina!
Mina föräldrar är alltid lika glada när vi köper möbler som får husera på deras vind tills vi kan flytta in..not! :D

soffan
drängskåpet
I går kväll firade vi vår bröllopsdag med en utsökt middag på Wanha kaupungin ravintola i Karleby. Väldigt mysigt ställe! rekommenderar verkligen! Till varmrätt åt vi renstek och till efterrätt blev det choklad fondant med svartvinbärsglass, mums!


I dag har vi påbörjat julklappshandeln och varit en sväng via svärföräldrarnas villa. Den första snön kom i dag, men allt har väl redan smältat bort. Det finns inget som jag hatar mer än snöslask! Jag hoppas verkligen att det blir kallt snart och att vi skulle få ett ordentligt snötäcke på marken.

2 kommentarer: