onsdag 10 augusti 2016

Takläggning del 2

Mellan alla dessa regnskurar som kommit ner den senaste veckan har vi hållit på med farstukvistens tak. Troligtvis skulle vi varit färdiga med taket redan MEN herr petnoga var inte riktigt helt nöjd med lutningarna på takspirorna så förra veckan rev han ner dem och gjorde om dem på nytt, suck och stön!
När spirorna på taket blev klara var det dag att sätta vindskyddsskivor ovanpå dem. Tack vare det finländska sommarvädret blev det att göra en bit i gången, dra presenningen på taket, vänta ut regnskuren för att sedan kunna fortsätta med följande bit. Så länge gubben kråta med skivorna kittade jag innerbågarna till matsalens södra fönster.
De innerbågar som jag kittade i juni hade nu torkat till sig rätt bra så jag har målat ena sidan av bågen ett varv.
 Vindskyddsskivor kommer på plats och innerbågarna är målade första varvet

Under helgen gjorde Patrik luftspalt med plankor på stående till farstukvisten och efteråt blev det att såga till och spika fast råspontspanel. Det var en del del krångel i början med alla olika vinklar som skulle sågas till, men efter en stund började rulla på ordentligt. För en gångs skull hade vi ett riktigt bra teamwork, maken och jag.

I måndags satte vi underlagsfilten på plats. Vi hade räknat ut att taket borde vara cirka 15m2 stort och en rulle med filt var 1x15 meter. Tack vare noga planering räckte rullen precis!
I går kväll var det då dags att börja sätta den riktiga takfilten. Som vanligt var det en massa krångel i början och annat ståhej där emellan. Vi fick ändå färdigt en sektion av taket igår och jag hoppas att vi får ha vädergudarna på vår sida nu resten av veckan så vi hinner få klart hela taket de närmaste dagarna! =)
I söndags var det varm och skönt!
En sektion med råspont klart.
Fru takläggare i farten!

9.8.2016 - långbyxor, fleecetröja, jacka och vantar! den finska sommaren i ett nötskal.
Sista biten på plats för kvällen.

2 kommentarer:

  1. Imponerande! (å jag har också en mycket petnoga en!!!)

    SvaraRadera