lördag 20 augusti 2016

Ett hem åt hunden

För några veckor sedan när vädret var fint och jag inte hade så mycket annat för mig på bygget bestämde jag mig för att bygga en hundkoja åt Dixie. Jag skissade upp en ungefärlig ritning och började på. Jag använde mig helt och hållet av material som hade lämnat efter diverse projekt.

Stommen användes av virke som var cirka 50x50 mm, tak och golv av OSB-skivor från fjolårets takremont, väggarna av panelstumpar och en hel del brädbitar.
Detta projekt kändes lite som mitt mandomsprov, att jag skulle klara av att tillverka hundkojan helt och hållet själv och visst gjorde jag det! Visst fick jag kanske lite hjälp men största delen klarade jag ändå av att göra på egen hand.
Stommen på gång
I dag fixade jag till det sista på kojan, taket fick filt och lister samt framtill sattes brädor och panel. Det enda som återstår är att måla kojan, men jag tror att det får vänta till nästa sommar.

För vissa är ett sånt här projekt rena barnleken, men för mig var det här första gången jag byggde någonting helt själv och jag är riktigt stolt och nöjd över resultatet.
Så länge man använder sig av ett hundratal skruvar så blir det nog stabilt och bra! =)
Färdig!
Husets ägare verkar nöjd =)
Och ja, ursäkta röran! =D

1 kommentar:

  1. Så mysigt för hunden! Tacka för kommentaren, har kikat in här tidigare och hann väl inte lägga till er på min lista och så har jag ju missat bloggen! Nu är det gjort! Ska kika vidare här nu!

    SvaraRadera