torsdag 18 augusti 2016

Det flyter på!

Efter en månads paus med panelbytet är vi på gång igen och nu har den västra gaveln fått ett ansiktslyft.

I måndags började vi med att riva en del av panelen. Som jag tidigare har nämnt är den västra gaveln inte timrad allt upp till nock utan man har spirat den sista biten. Detta gjorde att vi fick tänka till och planera riktigt ordentligt innan vi började på med rivningen.
Vi rev bort panel fram till fönstret och det gick smidigt undan. På grund av ganska kraftig vind valde vi att såga till cirka 10 stycken panelbitar färdigt och efteråt skar vi till en bit med kreppat tjärpapp som stansades fast i spirorna. På detta vis gick det fort att spika fast panelen när alla bitar var färdigt kapade och vi lyckades undvika att pappret inte slets sönder av vinden.
I tisdags sattes fönstret på plats och i går kväll fixade Patrik panelen som kom ovanför fönstret samt dekorationslisten och foderbrädorna.
I dag har jag varit ledig från jobbet så jag åkte till bygget redan tidigare på eftermiddagen och rev bort resten av den gamla panelen. Under kvällen fick vi de sista panelbrädorna på plats och jag hann till och med grundmåla de snickerier som ska bli vita.
Master bedroom före panelrivningen.

Korsdrag är ju också en typ av ventilation ;)

Inte helt optimal ergonomisk eller säker arbetsställning.
Onsdag kväll.
Torsdag kväll, färdigt!Panelbytet gick helt över förväntan och det känns verkligen skönt nu när denna del av huset är klar. Jag har gått och grubblat hela sommaren över hur vi ska lyckas byta panelen och vädret som har varit den senaste tiden har inte underlättat i grubblandet. Men nu är det gjort!! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar