söndag 14 augusti 2016

Farstufix

Nu har farstukvisten kommit ikapp med resten av tillbyggnaden. I fredags blev taket klart så nu behöver vi inte krångla med presenningar längre, skönt!
Jag är riktigt nöjd med hur slutresultatet blev och även fast inte färgen matchar helt med tegeltaket så gör det ingenting. Takfilten som vi använde var av märket Kerabit - Karelia, redmix.  Färgen är rödbrun med inslag av svart som ger lite mera liv åt taket, visst fanns det helröd takfilt också men jag tror den modellen skulle se för "perfekt" ut tillsammans med vårt gamla mossiga tegeltak.
Taket är klart!

I dag har vi satt vindskyddsskivor på farstukvistens väggar, spikat fast bräden för luftspalten och flyttat ut byggdörren. Före vi åkte hem för kvällen satte vi även de sista panelbrädorna på plats på storstugans yttervägg. Vi hade på flit lämnat bort några bräden tidigare i våras för att det skulle vara lättare att få dem att gå ihop med farstukvisten.
Välkommen in!


För tillfället tycker jag att farstukvisten ser ut som en stor klump! men det beror väl främst på att inga fönster är på plats ännu och att byggdörren är nästan dubbelt smalare än den riktiga dörren.
No vaal he bra tå saan! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar