onsdag 24 augusti 2016

Knutbräden

Rörremont har påbörjats i vår lägenhet så hela dagen har spenderats vid bygget i dag. Jag och Dixie flydde fältet strax efter klockan 8 i morse och vi började dagen med en härlig morgonpromend.

När vi kommit hem igen var det dags att plocka fram stegen och penseln. Patrik har de senaste dagarna börjat på med knutbräden till den gamla delen av huset. 3/6 hörnknutbräden har kommit på plats samt 1/2 bräden ovanpå mellanväggsknutarna.
En av knutarna på den gamla delen av huset är ännu ogjord eftersom bredden på våra plankor inte räckte till, just denna knut kräver en bredd på minst 27cm.

Dagens arbetssaldo blev 5 timmar på stege där ett fönsterfoder, dropplister upp- och nertill, 3st hörnknutar och en mellanväggsknut grundmålades samt 3 fönsterfoder och dropplister målades med vanlig linoljefärg.
Fönsterfoder och dropplister har fått ett till lager färg

Kökets norra fönster samt knutbräden är nu grundmålade


Tänk, nu är alla väggar av husets gamla del panelad och alla gamla fönster har också kommit på plats! =) Husets utseende fick också ett lyft nu när knutbräden kommit på plats, det ser inte längre lika rätot å öödit ut. =D

8 kommentarer:

 1. Det blir så fint! h. Eivor

  SvaraRadera
 2. Men nåo var he na braa hede. Så sjukt fini hus ni får. Hälsn. från Munsäl

  SvaraRadera
 3. Oj vad snyggt det blir! Hoppas vårt Perjöns blir lika bra den dagen vi kommer oss för att börja renovera :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! har ni å tänkt renover i gammal stil? :)

   Radera
  2. Jo, vi ha åtminstone utseendemässigt tänkt he, men tror att vi kör på nya fönster å dörrar å sånt. Huset vårt e ju från 1896 men "pila bort" på 50-talet. Så he e minsann en utmaning att få bra. :)

   Radera
  3. Precis he :) ja he synd att e finns mytchi husen som ha blivi "modernisera" på 50/60/70/80-tali.. men förhoppningsvis kan man åtgärd he mesta. Lycka till me renoveringen! :)

   Radera