söndag 25 oktober 2015

solsken och betong

Vilket underbart höstväder vi hade i lördags, inte sant?
Vi kom till bygget 9-tiden på morgonen och oj vad härligt det var på utsidan! Det finns ju inget tråkigare än när det är vått och mörkt.. men dagar när solen skiner och det är några grader på minus kan man ju inte annat än bli lycklig.


I går fick vi hjälp av "naapuri" att gjuta spisgrunden. Det gick väldigt snabbt och enkelt och slutresultatet blev riktigt bra. Nu får vi bara vänta och se i några veckor hur det går med torkningen, förhoppningsvis hinner vi ännu gjuta klart hela grunden i år.

I dag har vi skivat i köket och matsalen. I båda rummen fattas det ännu skivor under två fåror, men eftersom vi måste vänta ännu några dagar på att spisgrunden torkat tillräckligt så vi kan ta bort tillfälliga formar så är det lättast att skiva klart först efter det.
Vi har också spikat fast brädor under golvet i matsalen i dag. Brädorna har spikats fast underifrån för att stöda och hålla upp vinskyddsskivorna. I morgon har jag kvällsskifte så då får Patrik fortsätta att spika fast brädorna i köket.

Före vi började sätta skivorna i köket planerade vi in var golvluckan i köket skall komma. Golvluckan behövs för att vi sen i framtiden skall kunna ta oss ner i krypgrunden för att se så allt är okej och att inga rör har börjat läcka eller liknande.
Vi bestämde oss för att sätta luckan i köket eftersom grunden är som rymligast där så det borde vara lätt att ta sig ner och upp därifrån. Det är ju förstås ganska svårt att veta var den kommer att vara minst i vägen och var man än sätter den kommer den väl ändå att vara fel placerad.
I den nya utbyggnaden kommer vi också att sätta in en till golvlucka, troligtvis i hallen.

spikning av brädorna
mina byggare :)
Köket och golvluckans öppning
Minne för framtida renoverare
 Oktober börjar nu lida mot sitt slut och vi siktar på att vi senast nästa helg har skivat klart i storstugan. Sen får vi börja med nya projekt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar