torsdag 8 oktober 2015

Chalk paint

Vid bygget är det på gång med ramarna som kommer runt alla väggar i alla rum som golvbjälkarna kommer att vila på, sakta men säkert. Ramen i storstugan är nu klar och till näst blir det troligtvis lillkammaren och gamla farstun, till sist blir det köket och matsalen. Har tyvärr inga bilder att visa från det projektet ännu men det kommer nog så småningom.

I dag och imorgon är jag ledig, skönt!
Men istället för att yra runt på bygget så hamnar jag att vara hemma med Dixie istället. Vi har i dag varit till veterinären och steriliserat henne. Dixie mår väl helt okej nu, hon sitter mest i sin korg och bara tittar runt, hehe sötisen.



Så länge Dixie var vid veterinären idag blev det en sväng med mamma till Jakobstad. Där var det som vanligt.. inte mycket att se med andra ord. Men före vi körde tillbaka till veterinären var vi in via en inredningsaffär där dom sålde Annie Sloans Chalk Paint. Både jag och mamma blev väldigt imponerade av dessa färger. De var matta och hade en rå textur som jag gillade. Till serien hörde också ett wax som man kunde använda för att få bättre hållbarhet på färgen. Jag började fundera lite om man kanske skulle pröva att måla gungstolen som vi köpte i somras med denna målfärg, kanske någon av dessa nyanser:


Den första nyansen heter Olive och den andra Coco. Annie Sloans hemsida och färgkarta hittar ni här, där finns det även en hel del tips och inspiration om hur man kan använda färgen. 
Tydligen går det bra att använda Chalk paint till schablon målningar också, det är ju bra att veta.. för man vet ju aldrig vad man hittar på i framtiden när vi väl har kommit så långt på bygget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar