fredag 16 oktober 2015

Fredagsmys!

Jaaa, äntligen fredag!
Det betyder god mat, Idol och helgen på intågande!
Detta innebär också att semestern är slut för mannen, men vi ska inte klaga, han har verkligen varit superduktig denna vecka och golvbjälkarna är nu färdiga i hela huset! :)

Igår var vi och tittade på en hel del spegeldörrar som vi kanske ska köpa. Så klart ska vi spara alla dörrar som har funnits i huset men iom att vi bygger ut huset och det blir flera rum så räcker inte alla dörrar till.
Igår planerades det också lite inför murningen av skorstenen, kakelugnen och högforsen.
Nästa vecka blir det troligtvis att börja ställa till för gjutningen av spisgrunden. I den äldre delen av huset var spisgrunderna tidigare gjorda av natursten som vara staplade på varandra. I utbyggnaden från 20-talet, där kakelugnen och högforsen ska sättas, är den gamla spisgrunden gjord av ordentliga stenar, troligtvis överlopps stenar från när kilstens grunden gjordes.
Grunden måste först jämnas till för att få den slät, därefter ska det sättas en tunn finnfoam skiva för att få grunden varmare och till sist ska det gjutas på så det blir samma höjd som resten av golvet i köket och matsalen blir.







Matsalen/köket






Köket












 Spisgrunden









Storstugan, farstun & lillkammaren






I helgen blir det paus från vårt eget bygge och vi förflyttar oss till svärföräldrarnas villa istället. Vi ska hjälpa till att sätta upp deras nya stockbastu. 
I morgon kväll blir det även "taklagsfest" med mina föräldrar och bröder. :)
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar