torsdag 20 juli 2017

Frisigt

I morgon är det vår sista semesterdag, usch då! jag skulle inte alls ha lust att återgå till den vanliga vardagen med heltids arbete, tidig väckning och allt annat som hör till. Semestern skulle gärna få fortsätta i fyra veckor till tycker jag! =)

I slutet av förra veckan och under denna vecka har Patrik arbetat på bra med golven. Golvplankorna till farstukvisten och farstun är nu på plats. Det enda som fattas är att fixa golvluckan i farstun, precis som vi gjorde i köket.

Till farstukvisten använde vi oss av bl.a. restbitar från köksgolvet. Det är ännu lite oklart hur golvet ska se ut i framtiden, för tillfället får det se ut som det gör så får vi se sen hur det känns när panelen och tapeterna kommit på plats.

Det har länge varit lite från och till vilka plankor vi skulle använda oss av till farstun och efter många om och men bestämde vi oss för att sätta gamla såpskurade plankor. Tanken var först att dessa plankor skulle sättas i lillkammaren men när vi radade ut dem märkte vi att de kommer inte alls att räcka till, varken på bredden eller längden. Till farstun var mängden tillräcklig men de var aningen för korta. Detta kompenserades med en fris.

Det här var första gången vi hamnade att göra en fris. Det krävde lite extra planering och tilläggs vasor undertill, men snyggt blev det!
Jag tror inte att dessa plankor skulle duga åt vem som helst, de är väldigt fläckiga av gammal tjära som har klottrats på dem. På vissa ställen är fläckarna riktigt tjocka men de har jag tänkt att värma upp och skrapa bort. Fläcken i sig kommer ju inte att försvinna men det gör ingenting, lite doft av gammal tjära i ett gammalt hus får ju höra till! =)
Farstun, svårt att få en bra bild av hela rummet
Frisen
Tummen upp åt den gerade frisen =)

Nästa vecka blir det att ta tag i lillkammarens golv, sen är det bara storstugan kvar. Tyvärr har vi inga golvplankor till storstugan ännu, men det fixar sig väl förr eller senare! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar