måndag 17 juli 2017

Ett stycke köksgolv, målat och klart!

I går kväll innan jag åkte hem från bygget rev jag bort de sista tejpbitarna från vårt nymålade köksgolv. Jäklar vad bra det blev!

Förra helgen, innan vi åkte iväg på vår minisemester, målade jag hela köksgolvet två varv med Ottossons Vit gräddton.  Efter namnet på kulören skulle man kunna tro att färgen är varm, lite åt det gulare hållet, men det är den inte utan går lite mera mot det kallare och gråare hållet.
Första varvet med Vit gräddton
Färg och mönster på köksgolvet har redan länge varit bestämt: vita och röda schackrutor!
För några veckor sedan skissade jag upp hur golvet skulle se ut och i vilka proportioner: rutorna skulle vara 45 cm från spets till spets, 5 rutor på bredden och 9 rutor på längden i rummet. Runtomkring rutorna skulle det gå en ram, ramen består först av ett rött parti som är cirka 23 cm brett, sen en vit rand på 5 cm och till sist en röd rand på 5 cm.

I torsdags började jag med att mäta rummet och rita upp linjer för själva ramen. Detta tog hela förmiddagen eftersom rummet såklart inte är vinkelrätt vilket ramen skulle vara. Jag hade nog inte klarat av detta själv men som tur hjälpte Patrik till så det blev bra efter många om och men.
Ramen tejpades och målades sedan med Ottossons Engelsk röd.
Ramen
På fredag var det dags att skissa upp rutorna. Detta gick relativt lätt tack vare att ramen var vinkelrät, det enda som krånglade till det var att vi inte hade tillräckligt lång "linjal" när vi skulle dra strecken tvärs över rummet.
När alla rutor var uppritade tejpade jag varannan ruta som skulle målas. Jag valde att måla de röda rutorna i två omgångar för att det skulle vara lättare att få tejpen tillräckligt bra.
På lördag målade jag första hälften med rutor och på söndag tejpade jag upp och målade andra hälften.
Första hälften med rutor målade
Några kvar...
Klart!!
Jag är så otroligt nöjd över slutresultatet och samtidigt lite stolt över mig själv! =)
Det är ju förstås lite tråkigt att en del av golvet göms under köksskåpen. Vissa kan ju tycka att jag har satt ner onödigt arbete när bara en liten del kommer att lämna synligt, men för mig kändes det som en självklarhet att göra på det här sättet. För vem vet, om 50 år kan ju golvet blivit ommålat flera gånger men spår av just den här målningen kommer ju finnas kvar under köksskåpen! =)

2 kommentarer:

  1. Wow! Ursnyggt! Imponerande skåp du skrev om tidigare också! (Är så dåligt på att kommentera, kikar mest in bara!) Kämpa på, det blir så fint!

    SvaraRadera