lördag 27 maj 2017

Skivat och klart!

Yes, i kväll kom den sista väggskivan på plats i storstugan! så nu är ett litet delmoment färdigt igen, bara att kryssa av på att-göra-listan.
Hela veckan har gått åt att få skivorna upp på väggarna, den ena väggen har varit snedare än den andra eller med bucklor som lutar utåt från eller inåt mot rummet. Fast väggarna i sig inte behöver vara spikraka så måste det ju ändå se bra ut och passa ihop mot dörrkarmar och dylikt.

Lite före/efter bilder. Storstugan blev mycket ljusare nu när skivorna kom upp och så ser det nog lite snyggare och prydligare ut =)
Neder om skivorna, där stockarna ännu är synliga, kommer det att sättas bred, liggande panel.

Storstugans nordvästra hörn.

Storstugans sydöstra hörn.


Nästa stora projekt som väntar är isolering av golv och golvplankorna som skall sättas på plats. Men innan det väntar lite småpåtas. Golvvasorna ska ses över och hyvlas till ifall de skoftar på höjden och så tänkte vi att man kunde sätta in dörrkarmarna. Ett par dörrkarmar borde bara vara att sätta in som de är medan någon ska justeras och några måste nytillverkas.

Jag hade egentligen planerat att tvätta av farstuns golvplankor ute på gården nu i helgen men tyvärr har det ju regnat hela dagen idag och imorgon blir vädret troligtvis lika dåligt, istället passade jag på att skrapa bort gammal färg från lillkammarens dörr.
Dörren var ju bl.a. röd på ena sidan medan den är blågrå på andra. Det var ganska svårt att få bort den vita färgen helt och hållet så nu är frågan: ska man lämna dörren som den är eller fixa till den?
Fast dörren är fläckig syns ju den gamla originalfärgen igenom, eller borde man försöka blanda till en blå färg som är så lik originalfärgen som möjligt och måla ett tunt varv för att "fräscha upp" dörren?

 Fixa till eller lämna dörren som den är?! fin är den oavsett =)

I morgon blir det att fortsätta skrapa bort gammal färg av nästa dörr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar