fredag 2 juni 2017

Tack och hej...

... säger vi till en hel del bråte och skit!

Farstu golvets plankor är tvättade och oj så rena de blev!
Plankorna fick sig först en omgång med högtryckstvätten, det är kanske ingenting jag annars skulle använda mig av vid tvätt av golvplank men detta var ett undantag, och sen med borste och linoljesåpa.
Golvplankorna har någon gång i tiden täkts över med något annat material, kanske golvmatta, de tidigare ägarna har då spacklat över ojämnheter så alla plankorna var täckta med vit gegga. Man får även fundera om lera har använts som "tätning" mellan plankorna för så här skitiga kanter har jag inte sett förut! =D Men rena blev de iallafall, efter ordentlig skrubbning och sköljning.

Skiti-plankona
Arbetsledaren på plats
I går kväll var det meningen att jag skulle börja på med att skrapa bort den gamla målfärgen från plankorna, men så blev det lite ändrade planer.
Vi lassade in den gamla Högfors spisen, som stod i storstugan när vi köpte huset, i Patriks bil och körde den till en bekant som rustar upp gamla spisar. Vilken lättnad det var att äntligen slippa den! Spisen har nämligen stått ute på gården i snart två år och vi har inte riktigt vetat vad vi ska göra med den, att slänga bort den helt och hållet känns ju ändå onödigt.
Hejdå Högfors 5A!
I kväll var vi åter igen på hugget!
Fast vi annars försöker hålla fredag kvällar lediga från bygget hade vi planerat in att stapla om lite ved. När vi väl kom till huset möttes vi av en liten otrevlig överraskning.
Vårt tältgarage, som vi skaffade för två år sen, hade slitits sönder mitt itu av blåsten. Nog visste vi att tältet småningom skulle ge upp men vi hade ändå hoppats på att det skulle överleva sommaren.
Nå, det var bara att börja plocka ner skiten och sortera allt bråte som funnits i tältet och i morgon väntar ett eko-rosk besök eller två.

Vi får tacka tältet för två trogna år i tjänst!
Nu är vi (jag) i stort behov av ett gammalt härbre/aitta!! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar