lördag 1 oktober 2016

När det nästan står stilla

Det hände lite här på bloggen och mellan varven känns det som att det inte händer så mycket vid huset heller.

Förberedelsera är iallafall på gång med farstukvisten. Hängbräden har kommit på plats och vi har sågat till plankor som ska bli dropplister nertill. Panelen är också sågade i ungefärlig längd, sponten har kapats av och de ska bara hyvlas så är de färdiga för användning.
Tanken var att vi skulle börja sätta in fönstren idag men det hann vi tyvärr inte med, vi får se om vi skulle hinna med det i morgon istället.

I dag, och tidigare i veckan, har vi målat igen. Jag hade egentligen redan gett upp hoppet och accepterat att vi inte skulle hinna måla klart allt i år. Men för att vi ska kunna sätta upp vattenrännor och stuprör före vintern vore det lättast att hängbräden och knutbräden var färdig målade. Så vi kämpar på med det så gott det går.
Hängbräden kommer på plats!
Lajbans med löv
Wraaar.. I'm a shark!
I tisdags började möbelrestaureringskursen som jag nämnde om tidigare. Det var riktigt roligt att få komma bort från bygget och "göra någonting annat".
Jag hann nästan skrapa bort allt av den vita färgen så nästa vecka får jag börja slipa och sandpappra. För tillfället ser den ut som om shrek skulle spytt på den, men vi ska hoppas att den blir finare med tiden! =)
Snyggaste vaggan i byn =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar