torsdag 20 oktober 2016

En vardagspaus

Här har det varit tyst igen en stund. Nästan hela förra veckan var vi på resa till det västra grannlandet. Denna paus från bygget och vardagen behövdes verkligen, när det annars är svart att hålla sig borta från bygget är det nog ganska hälsosamt att åka bort ordentligt. 
Nu känns det som om vi är redo att börja ta oss an arbetet på insidan småningom. Fast visst har vi många frågetecken som skapar lite oro, men vi tar en sak i taget.

En hel del inspiration fick vi med oss hem från Sverige också även om hösten inte riktigt var den rätta årstiden att göra bilsemester på.
På Torsdag besökte vi Skansen och Vasa muséet. Vid Skansen fanns massor med fina hus och stugor med vackra och intressanta detaljer.


Fredag blev det ett besök till Gysinge byggnadsvårdscentrum. Därifrån fick vi mycket idéer och inspiration över hur vi ska börja inreda i vårt hus den när den dagen kommer.
Vi gjorde även ett besök till Gävle där vi besökte en liten antik butik och vandrade runt i gamla stan. På kvällen besökte vi Axmar bruk som låg en liten bit från hotellet vi bodde på.
Gamla stan, Gävle
Axmar bruk
På lördag körde vi norrut mot Örnsköldsvik och på vägen dit besökte vi Hälsingegården Erik-Anders som låg i närheten av Söderhamn. Det var en stor och pampig gård som blivit varsamt restaurerad. Totalt finns det sju Hälsingegårdar som finns med på Unescos världsarvs lista och Erik-Anders är en av dem. Nästa gång vi bilsemestrar i Sverige blir det nog att besöka de andra också.

Hälsingegården Erik-Anders


Borta bra men hemma bäst.
Det är som balsam för själen att vara bort ibland, men oj så skönt att få komma hem igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar