onsdag 13 juli 2016

Väggarbete

Efter en vecka med massor av regn, Game of thrones maraton och reparering av bilar är vi nu i farten på bygget igen.

Under helgen tog vi oss an matsalens södra vägg, den fick fönster på plats, papper, panel och dropplister. Så länge Patrik höll på att sätta upp ny panel började jag riva ner gammal panel på västra gaveln.
Hittills har den gamla panelen bestått utav ordentligt breda och tjocka bräden som har lossnat relativt enkelt. Att riva bort panelen från en vägg/sektion har tagit kanske 1-2 timmar, men nu var det aningen svårare. Panelen som var ditsatt på -20 talet var av mycket smalare och klenare virke och de rostiga spikarna satt som gjutna i stockväggen. Så mitt lördagsprojekt tog aningen längre.. tre dagar för att vara helt exakt. Men nu är väggen iallafall bar och den gamla panelen finns bara på kökets norra vägg samt högst uppe vid gaveln av västra väggen. He tar se sa pyroman!
Så här såg det ut på lördag förmiddag
Måndag kväll
I går blev det att förbereda fönsterhålen på västväggen. Som sagt hade det läckt in vatten runt fönstren på grund av konstruktionsfel och 90 år av fukt hade satt sina spår. Svärden på sidan av fönsterhålen och ett stockvarv upp- och nertill togs bort eftersom att de var lika mjuka som tvättsvampar. Pappa fick komma och hjälpa till med motorsågen igen.
Nu är hålen iallafall av friskt virke och Patrik får börja mäta upp var fönsterkarmarna ska ligga. För att få rätt storlek sätts plankor både på liggande och stående, mellanrummen isoleras senare med lin och ekovilla.
Diktiga gubbar!
Äntligen lite dagsljus som får titta in i köket och matsalen!
Spirningen av tillbyggnaden har igen blivit uppskjutet en vecka framåt. Förra veckans regnväder satte käppar i hjulen för byggarna så ett annat projekt drog ut på tiden. Vi får nu hålla tummarna att de kommer nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar