lördag 23 juli 2016

Liten blir stor

Vårt hus har växt till sig!!

Äntligen har byggarna varit hos oss och spirat upp tillbyggnaden och jäklar vad bra det blev!
I tisdags kom de till bygget och började på och under den dagen hann de spira upp nedervåningen av tillbyggnaden. På Onsdagen lyftes takstolarna på plats och farstukvisten byggdes upp. I torsdags blev allt färdigt, till farstukvisten tillverkades takstolar och tillbyggnadens tak täcktes med råspont och Hunton Sarket-skivor.

Visst är det mycket kvar att göra på tillbyggnaden och den är långt från färdig. Men detta arbete som byggarna gjorde på tre dagar skulle nog tagit åtminstone en månad för oss ifall vi skulle gjort allting själva. Fast vi försöker hålla kostnaderna nere så mycket som möjligt, genom att göra allt arbete som vi klarar av själva, så var nog detta en värdefull investering.

Tisdag: spirorna för nedervåningen är klara.
Onsdag: takstolar och farstukvisten på plats.
Torsdag: tillbyggnaden färdig! Norra gaveln.
Bild från nord-väst
Väst-väggen
I dag, så länge jag själv har varit på jobb, har Patrik monterat upp byggställningar vid tillbyggnadens västra sida. Han har också satt bär- och ströläkt på takets västra del. I morgon blir det att sätta läktarna på plats på den östra sidan av taket och efter det får vi börja lägga tegelpannorna.
Själv hann jag tvätta och stapla en lastpall med tegelpannor på eftermiddagen efter arbetsdagens slut. 500 taktegel är nu tvättade och uppstaplade och jag ska försöka göra klart de sista imorgon före kvällsskiftet kallar.

Patrik monterar bär- och ströläkten på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar