söndag 1 maj 2016

Första Maj

April månad har susat förbi i en väldig fart och helt plötsligt är vi nu inne i Maj månad!
Under helgen har vi börjat på med att bräslå den södra gaveln av huset.

I går började vi dagen med att ta bort den gamla presenningen som gaveln har varit intäkt av under vintern. Vi paprade ju in södra gaveln ett varv redan i höstas och i går satte vi ett till varv med tjärpapp ovanpå. Fast det blåste lite igår gick det mycket bättre än förväntat. Vi hade köpt nytt papper som var lite hållbarare, jämfört med det som vi använde i höstas, och vi klarade oss undan större repor och hål i pappret.

Efter att väggen var inklädd i papper spikade vi fast "droppnäsor". En längst nere ovanför kilstensgrunden och en högre upp på väggen, cirka 4 meter över marken. Sen spikade vi fast en bred och tjock planka på innersidan av båda knutarna.
Fönsterkarmarna passades också in i väggarna och skruvades på plats.


Fönster på plats!
I dag gick hela dagen åt att spika fast panelen på väggen.
Vid sådana här tillfällen skulle det nog gå mycket snabbare undan med ett nybyggt hus där allt är rakt och man kan spika med spikpistol i racerfart. För oss fick det mera i snigelfart. Men det gäller verkligen att tänka till ordentligt och planera och fundera en extra gång eller två innan man tar några beslut (fast jag personligen helst skulle göra först och tänka sen!). Men nu vet vi ju hur vi skall gå till väga i fortsättningen så då går det förhoppningsvis i lite snabbare takt.

Sakta men säkert går det undan och vår åskådare är nöjd :)

Färdigt!
Shit vilken känsla när man ser att det händer någonting konkret framför ögonen på en!!
Och vilken känsla det är när man kommer in i huset och vi har fått några fönster på plats, att man kan röra sig inne i huset utan att behöva sätta på lampan, lyxigt värre ska jag tala om för er!! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar