onsdag 28 juni 2017

Hej och hå, det rullar på!

Tre semesterdagar har vi avverkat och nu vi har ett köksgolv!!! =D
Som sagt, i söndags bar vi in golvplankorna i storstugan och försökte få ordning på dem, det tog en bra stund innan man fick alla plankor att sitta med varandra.

I måndags började vi dagen med att köra runt i halva landet (typ..) vi besökte bland annat en såg, två snickerier och ett hyvleri, så det blev en ganska dyr resa kan man säga. Från de olika ställen beställde vi virke till den liggande panelen till storstugan, "trappstegs-pinnar" till vår blivande stege till utsidan, minifönster till vinden + innerfönster bågar till två fönster på vinden samt pärlspontpanel och material till dörrfoder.
När vi kom på eftermiddagen satte Patrik igång med köksgolvet. Den första plankan var värst att få bra eftersom den var tjockare än resten av golvplankorna och så hade den skruvat till sig lite, men till sist satt den! Arbetet har gått som på räls, enligt mig som bara har varit in mellan varven och inspekterat =), och nu ikväll fick vi den sista plankan på plats!
De långa golvplankorna räckte inte riktigt till hela rummet så de sista 2½ plankorna är skarvade men det gör ingenting för de hamnar under kylskåpet. I morgon blir det att fixa plankstumparna till "källarluckan" sen är allt färdigt. 
Nästa rum som står på tur att få golvet inlagt är matsalen.

Tadaa!! Le kitchen  floor is done!
Från andra sidan av rummet, källarluckan ännu ogjord
Hjälp, det kliar så otroligt i fingrarna, jag skulle vilja måla golvet nu på en gång!! men jag får nog vänta ännu några veckor =)

4 kommentarer:

 1. Fint blir det, bra jobbat! Manni

  SvaraRadera
 2. När har ni planerat att flytta in?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas att vi kan flytta in till nästa sommar :)

   Radera