söndag 25 juni 2017

Midsommarblåst!

Typiskt att sommarvärmen som var så bra på gång skulle försvinna lagom till midsommar, men nog har vi firat för det. Vi har umgåtts med vänner, familj och släkt, grillat mat, badat bastu, tagit årets första dopp i sjön och förstås jobbat på vid huset.

Tidigare i veckan hade vi muraren på plats som fixade rappningen till skorstenen vid kakelugnen och Högforsen. Slutresultatet blev riktigt fint och vi är båda jätte nöjda. Nu måste vi bara vänta några veckor så rappningen får torka ordentligt, sen är det dags att måla! =)
Patrik har även under veckans gång arbetat på med ventilationsrören från bl.a. badrummet och tekniska utrymmet samt städat nedervåningen riktigt ordentligt.

Fredag morgon började vi med att blåsa golvisolering i köket, matsalen och lillkammaren. Storstugan får vara oisolerad tills vidare eftersom vi inte har något golv till det rummet ännu.
Att blåsa ut ullen gick lätt och smidigt och tog inte alls länge men att packa ihop ullen och se till att det var jämt över allt tog nog sin lilla tid. 
I dag har vi fortsatt med golven i köket och matsalen, vi har satt papper över ullen och tejpat över skarvarna med tejp och klisterremsor. Innan vi avslutade för dagen bar vi in kökets golvplankor i storstugan och radade ut dem i "ordning". 

Att sätta golvplankorna i alla dessa rum kommer att kräva väldigt mycket tid, planering och jävlar-anamma. men första semesterdagen börjar imorgon så det är bara att köra på! =)

Dags att blåsa ull!
Jämna ut och packa ihop!
isolerat och klart i kök och matsal.
Det blivande köksgolvet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar