söndag 12 mars 2017

Våren kommer!

Det blir bara tydligare och tydligare, att våren äntligen är här!
I går var en riktigt fin och härlig dag, finns det någonting bättre än när solen skiner och man både ser och hör hur det droppar av taket. Ifall vädret fortsätter så här är det inte länge kvar innan marken är bar! =)

Under veckan och helgen har vi jobbat på en hel del med golvet i badrummet och hjälpköket. Golvvärmeslingorna är dragna redan sen tidigare, gipsbitar har blivit fastsatta mellan slingorna, golvet har spacklats några gånger med olika typer av spackel och i dag har det sista lagret med gipsskivor kommit på plats i badrummet. Hjälpköket är ännu ogjort men det får vi ta oss an inkommande vecka.
Detta har varit en ganska lång process med mycket tänkande och funderande, blir det rätt och blir det bra!? Hur som helst är det inte mycket kvar, väggarna i tekniska utrymmet ska fixas innan vi sätter skivorna på golvet och efter det blir det småningom att anlita någon att göra fuktspärrarna samt kakla golv och väggar. Fast vi har ju inte skaffat något kakel ännu, kanske vi borde ta oss i kragen och göra en shopping runda snart?

knep och knåp med golven i våtutrymmen

Annat som har hänt då?
Jag har målat fönster (surprise!), ett varv till så är det klappat och klart!
Spacklat igen spikhål första varvet på pärlspontpanelen.
Skrapat bort den vita färgen av den röda ådringsmålade dörren, varför har någon ens kommit på att måla över denna vackra dörr?!
I dag hann vi också en sväng via villan på förmiddagen. Vi hämtade hem ett tv-bord från 60-talet som jag har tänkt fixa till på restaureringskursen, min mamma har gett mig fria händer så nu blir det att leta inspiration på instagram och pinterest! =)
Solen tittade fram en stund idag när vi var på väg till villan.

Favoritdörren med det vackra handtaget!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar