onsdag 8 februari 2017

Bit för bit

Lite ditt som datt har blivit gjort under de senaste dagarna.

Förra fredags och under denna har vi fått upp stuprännor och stuprör runt huset. För en gång skull behövde vi inte själva göra någonting, bara inspektera slutresultatet när vi kom till bygget.
Fast vi försöker att göra så mycket som vi bara kan själva på huset känns det nog riktigt lyxigt när någon annan gör jobbet ibland.
Stuprör i traditionell stil

De sista gipsskivorna har kommit på plats på väggarna i tekniska utrymmet och även ett varv med golvskivor har blivit lagt i hjälpköket och badrummet. Det ligger nu nära till att börja dra golvvärmeslingor.
Under helgen har vi funderat en hel del på kakel till badrummet och hjälpköket. Det blir nog att börja leta på allvar nu eftersom det troligtvis blir aktuellt att kakla badrummet och hjälpköket under våren.
laget ett av gipsskivor på golven i våtutrymmen
Sakta men säkert går det framåt med gungstolen på restaureringskursen. Det blev nog mycket mer arbete med den än vad jag hade först tänkt mig. Men nog är det ju bättre att man gör det ordentligt när man väl håller på.
Igår limmade jag fast ryggstödet och fixade lite på det söndriga armstödet. Nästa vecka hoppas jag att båda armstöden kommer på plats så blir det snart att börja spackla skavanker och måla skönheten. =)
Det börjar ju se ut som en gungstol igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar