söndag 4 september 2016

Trött, tröttare, tröttast!

Ja fy, tror inte det går att förklara hur trött jag har varit under helgen och orsakerna är flera.
I måndags började jag med inskolning på jobbet vid en ny arbetsmodalitet som kommer att vara 6 månader framåt, detta är både jätte roligt och intressant men också väldigt tungt när det är så mycket nytt man ska lära sig och ta in. Sen har ju vårens och sommarens renovering verkligen satt sina spår!

Våren kom tidigt i år så man kunde ganska snabbt börja på med olika utomhusarbeten och vi hade ju ett ganska stort projekt inbokat till sommaren. Det är nästan så jag måste säga att sommaren är den värsta och stressigaste tidpunkten på året att bygga/renovera.
Ifall vädret är dåligt blir man genast på dåligt humör och blir psykiskt stressad när man hela tiden tänker på hur mycket som borde göras och ifall vädret är bra måste man jobba, jobba och jobba för att hinna få färdigt allt inom en viss tid. Tyvärr blir det lite så att man varken hinner eller vill ta sig tid att njuta av sommaren, så har det iallafall varit för oss.

Vi har ofta fått frågan hur vi orkar, ibland är svaret för att vi vill men ibland är det också för att vi måste! Som tur börjar vi småningom bli färdiga på utsidan och vi får förflytta oss till insidan, som har varit orörd sedan januari, och då är all tidspress som bortblåst.. nästan iallafall. :)
Förhoppningsvis blir nästa sommar aningen lugnare, det ända som vi för tillfället har planerat in är att måla huset.


Hur som helst, nu ska jag inte vara allt för känslosam och allvarlig. Under den senaste veckan har vädret varit oslagbart och vi har fått gjort massor på bygget!
Dropplisterna upp- och nertill har kommit på plats, så även det sista fönstret på tillbyggnadens övervåning. Ett traktorlass med bråte har försvunnit från tomten så nu kan man röra sig fritt igen. Alla väggar på tillbyggnaden är nu panelade och de sista knutbräden är också fastsatta. Innan vi åkte hem ikväll hann jag också stryka de nya listerna och knutbrädorna en gång med grundfärg.
Fönsterfix från den hemmagjorda skyliften

Tisdag kväll bjöd på en vacker solnedgång
 Bygginspektör Dixie besökte oss på lördag, 
vi hann även göra ett besök till sommarrestaurangen senare på kvällen.

Lite småfix med hyveln innan knutbräden kom på plats i morse.
Patrik klagade att det var lite skrangligt att stå på stegen, men jag tyckte det gick smidigt undan! :)
Så här såg det ut innan vi åkte hem ikväll, fönsterfoder fattas ännu så det ser lite halvfärdigt ut.
Vad har vi kvar att göra de närmaste veckorna?
De vita dekorationslisterna nedanför taket ska fixas samt lite andra brädor och lister här och där. Sen ska farstukvistens fönster sättas på plats och bråslås, men innan vi kan börja bräslå hamnar vi att hyvla och korta av spontarna på panelen som vi har använt oss av för att få ett lite mer "nättare" utseende på farstukvisten.

3 kommentarer:

 1. He skillna på rada karan å dögubban bruka vi säj, ni hör definitivt till den första kategorin. Men fall it nedär från stegan, he siir faalit ut, men blir bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe.. jo ti pa sejj så :) jo, vi ska försök att vara försikti.

   Radera
 2. Var försiktiga så ni inte faller ner från stegen!

  SvaraRadera