lördag 9 april 2016

Framtidsplaner och vackra detaljer

I dag har vi åter igen haft en ledig dag från bygget.
I stället har vi tillbringat dagen med att sätta sommardäck på min bil, varit på promenad med hunden, gjort ett besök till svärföräldrarnas sommarstuga och varit på vårt fadderbarns dop.

När vi hade kommit hem från dopet smög kreativiteten fram och vi började fundera och skissa lite på hur vi vill att gården skall se ut någon gång i framtiden.
Vi är båda överens med att vi vill ha några gårdsbyggnader här och där, men vi är inte helt eniga om placeringen. Vi vill också ha massor med växer som äppelträd, björkar, syrener och andra växter som passar bra på en gammal gård samt ett passligt stort trädgårdsland där vi kan odla lite sallad, morötter och potatis.



















Så här såg Patriks skiss ut, riktigt fin om jag får säga! Hans dröm har alltid varit att få ha en "genomkörbar-aitta" på gården. Enligt min farmor fanns det förut precis en sån här gårdsbyggnad vid infarten till tomten. Det skulle ju nog vara en dröm att få återskapa gården som den en gång har varit, eller åtminstone lite ditåt. =)

Vi hann även göra en liten kvällspromenad i dag innan det började skymma. Före vi gick hem tillbaka gjorde vi ett besök till byns gamla tågstation, som är ett väldigt vackert hus med massor av fina detaljer.
Det känns otroligt synd att det finns många övergivna stationshus runt omkring i landet och man kan inte göra någonting med dem. Åtminstone här hos oss är det ganska livlig tågtrafik som susar förbi det gamla stationshuset så tyvärr är det inte tillåtet att varken bo eller ha någon verksamhet där.
Från baksidan, de tre sista fönstren är s.k. "blindfönster"

I morgon kallar jobbet åter, men på eftermiddagen blir det nog att arbeta vidare med fönstren för min del. Patrik har nu de senaste dagarna fixat lite småsaker här och där inne i huset.
Tyvärr har det strulat till sig med materialleveransen till sågen som ska fixa bräslåningspanelen, så det kommer att ta ännu några veckor innan vi kan börja på riktigt ordentligt utomhus.

Trevlig lördag kväll, tack och gonatt!

2 kommentarer:

  1. I love the sketch! How wonderful that would be.

    SvaraRadera
  2. Yes it looks very cozy but all that kind of work will be on the "20-year renovating plan" :D

    SvaraRadera