söndag 10 januari 2016

Tadaa!

NU, äntligen! tak brädorna är på plats i hela nedervåningen! :D

I morse hämtade vi första lasset med brädor som skulle sättas upp i gamla farstun, dessa brädor var 150-155 cm långa. I gamla farstun fanns det bara tre takbjälkar så det blev bara två partier med brädor i taket.
Efter lite knep och knåp fick vi taket på plats under förmiddagen och senare under dagen satte vi papper på ovansida för att förhindra att isoleringen ska trasa genom springor, precis som vi gjorde med taket i storstugan.

Senare på eftermiddagen hämtade Patrik resten av brädorna som hörde till lill kammaren, dessa brädor varierade mellan 90-100 cm långa och i rummet blev det tre partier eftersom det fanns fyra bjälkar i taket.
Takläggningen i lill kammaren gick väldigt smidigt undan. Jag kapade brädorna i rätt mått medan Patrik satte brädorna på plats. Det är roligt när man har bra team work och arbetet flyter på smärtfritt utan en massa gnäll, inte för att jag gnäller varje dag.. men kanske varannan :D Pappret tog tyvärr slut så det har vi ännu på hälft för lill kammarens del.

Ååh, jag är så nöjd över taket! tänk att man kan glädja sig över sådana här små saker i livet.
Takläggning på gång i gamla farstun
Gamla farstuns tak klart, från övervåningen

Gamla farstun
Lill kammarens tak på plats



I går spenderade vi största delen av dagen i garaget och förberedde inför fönsterprojektet som komma skall. Vi passade även på att pröva verktygen som vi hade beställt tidigare i veckan. Patrik hade beställt en glasskärare med oljebehållare, stift som man skall fästa fast fönsterrutorna med och tillhörande hammare.
Fönsterskäraren fungerade finemang, men det blir nog min man som får ansvara för den delen av projektet.
bara att byri mål!
glasskäraren

en hel fönsterruta offrades, men övning ger färdighet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar