onsdag 6 januari 2016

Brrr...

Kölden har kommit, det har väl knappast någon missat. Vilken tur att vi skaffade ordentliga arbetskläder för vinterbruk tidigare i höstas, de har verkligen kommit bra i användning nu.
I dag var det -18 grader inne i huset, så det känns bra att vi inte har någonting som måste göras där just nu. Fast redan nästan vecka blir det att sätta upp tak brädorna i lillkammaren och gamla farstun. 
Vi var hos svärföräldrarna i dag igen och målade brädorna ett fjärde varv. Nu blir det äntligen en liten paus från målandet.

I dag hann vi köra en sväng till svärföräldrarnas villa. Det var otroligt fint väder och vackert där, bara det inte skulle varit så kallt skulle man kunnat gå ut en bit på isen. 
Stackars Dixie trivs inte alls när det är så här kallt, vinterjackan verkar vara värre än pesten och så blir det väldigt fort kallt om tassarna. Stackaren.



Nu har vi beställt fönster och ytterdörr från snickeriet och brädslåningspanel från sågen. För mig som är föödd kniido så kändes det som en stor utgift, men vi kan ju inte heller bo i ett hus utan fönster och att beställa moderna fönster är ju heller inget alternativ!
Hur som helst tror jag att fönstren och dörren kommer att bli riktigt fina. Det känns nästan som man längtar tills nästa höst då utbyggnaden och kvisten borde vara på plats och man börjar se helheten på huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar