söndag 4 februari 2018

Några nyanser av grått

Januari kom och gick.
Vi pratade före julen att "i januari börjar vi med köket.." och det gjorde vi också! med nöd och näppe.

Förra helgen började Patrik på med stommen till skafferiet och efter det har stommarna runt kylskåpet och underskåpen på väggen mot norr tillverkats. Så länge gubben har arbetat på med sitt har jag målat lite pärlspont till köket. Skafferiet, sidan vid kylskåpet, alla underskåp och väggpanelen blir 25% Italiensk grön umbra, precis som i farstukvisten, medan överskåp och hyllor ska målas med vit gräddton.
igår och idag har en del av den nymålade panelen kommit upp på skafferi och väggar. Hittills ser allt prima ut och jag väntar med spänning tills resten är färdigt! =)

Ett frågetecken kvarstår dock! nämligen vilken typ av tapet vi ska sätta på väggarna. Det är egentligen ganska lite tapet som kommer att gå åt, bara några våder ovanför fönster och dörrar. Tapeten skulle ju gärna få vara lite mönstrad men ändå ganska lugn och neutral iom. att golvet är så färgstarkt. Det blir att googla runt! =)

Skafferiet uppreglat och klätt med pärlspont

Bänkskivan kom på plats idag
 Mera pärlspont..


Ett annat projekt som jag har hållit på med under helgen är schablonmålning i gamla farstun. Det tog sin lilla tid innan jag kom igång ordentligt men sen gick det undan rätt så bra! Schablonerna målades med äggoljetempera och pigment som användes var kimrök ~20% till de stora schablonerna och 100% titanvitt till de mindre schablonerna.

Mönstret till schablonerna var det som fanns vid ett café i Åbo som vi besökte i somras, som jag nu i vinter skissat upp och skärt ut. Jag är riktigt nöjd med resultatet av målningen i gamla farstun och planen är (för tillfället) att detta mönster även ska användas i storstugan men med andra färgkombinationer, kanske i gult och grått? :)
19 mörkgråa schabloner av 160 st
Det är tänkt att detta fina rum ska bli till klädkammare/ förvaringsrum när vi flyttar in =)

3 kommentarer:

  1. Sablunamaalaus näyttää upealta! Todella kaunista! Myös keittiöstä tulee varmasti hieno! :)

    SvaraRadera
  2. Verkligen smakfull schablonmålning.

    SvaraRadera