söndag 21 januari 2018

Tredje rummet färdigt!

Matsal: CHECK!
Golvet är skurat, listerna fastspikade, spikhuvuden målade, takrosetten pryder taket, eluttag och strömbrytare fastskruvade och vitrinskåpet är på plats! så nu är det bara takkronan och ett matbord som fattas!! =)
Jag är riktigt nöjd med slutresultatet på rummet, de sista små detaljerna gör verkligen stor skillnad. Många pratar om att ifall man flyttar in före listerna är på plats blir de aldrig fastsatta, men det är ju listerna som gör rummet färdigt! Precis som att man skulle ställa sig i ordning inför en utekväll och sminkat sig men lämnat bort mascaran! helt otänkbart! =`D
Skrubba, skrubba..
Uttag och gamla brytare i porslin
 (ledningarna behöver kopplas ihop med brytarna ännu)

Takrosetten

Det gamla skåpet har kommit på plats.
Lite osäkra är vi ännu ifall skåpet ska stå här eller i storstugan, vi får se hur det känns den i framtiden.
Med tak- golv- och taklister samt dörr- och fönsterfoder blev matsalen komplett! som pricken på i !

Förra helgen fick även lillkammaren lite mera färg, väggarna stänkmålades med två kulörer; bensvart och titanvitt. Taket, stockväggen och golvet kläddes in med skyddspapper innan jag började måla och det behövdes verkligen! emellanåt kändes det som att jag hade mera färg på mig själv än vad väggarna hade! =)
För att få till stänk-mönstret använde jag björkris.. som jag hittade på gården begravd under snö, kanske inte det bästa alternativet men man tager vad man haver och det dög ju ändå rätt så bra.

I lillkammaren ska golvet målas ett par gånger till, väggarna i gamla farstun ska schablon målas och sen är det bara lister, eluttag och strömbrytare som fattas så är de färdiga. Tyvärr är arbetet i dessa rum inte högst upp på prioriteringslistan just nu så det kommer nog att ta sin tid ännu.

Stänkmålade vägga i lillkammaren.

Igår vad det dags för pappspänning del 2: kökstaket.
När vi gjorde taket i matsalen konstaterade vi att pappret var för blött vilket gjorde att pappret drog ihop sig för mycket när det torkade. Denna gång fuktade vi pappen endast kvällen före, förra gången fuktade vi även lite till innan våden skulle spikas upp, big mistake!

Arbetet gick smidigt undan igår, på bara några timmar var kökstaket färdigt, förra gång tog det hela dagen. I dag har vi satt upp torr- och klisterremsor över skarvarna och inkommande vecka blir det att måla taket ett par gånger.

spika, spika, spika..

Nästa helg händer någonting spännande! någonting som vi (JAG) har väntat på hur länge som helst!
KÖKET!! 

I dag har vi burit in pärlsponten som köket skall tillverkas av, till först blir det att konstruera skafferiet, sen nedre skåpen och till sist över skåp.
Spännande, spännande! =)

2 kommentarer:

  1. Skåpet kom nog till rätt hem! Så fint ert hus blir!

    Tingsboden/Helén

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack tack! :) jo, å tur att takhöjden räckt till! :D

      Radera