söndag 27 augusti 2017

Kallt ute - snart varmt inne.

I går firade vi villaavslutning här uppe i Österbotten, för vår del blev det av det lite lugnare slaget.

Under dagen besökte vi evenemanget Rakkaudesta remonttiin, där man hade möjlighet att besöka 13 hem i stadsdelen Neristan i Karleby samt två hem längre bort utanför staden.
Största delen av husen var byggda under 1800-talet, det äldsta var byggt på 1700-talet och några objekt var så nya som från 1940-talet. Alla objekt hade blivit restaurerade i något skede, vissa mera varsamt än andra, och det var roligt att få lite idéer om hur man själv skulle kunna inreda och fixa samt vad som inte passar ett gammalt hus.

Senare på kvällen blev det bastu, mat och fyrverkerier vid svärföräldrarnas sommarstuga.
Mys på sommarstugan
Det märks nog att hösten har kommit, inne i huset är det riktigt obehagligt kallt och rått. Alla värmeelement förutom ett har kommit upp på väggarna och inom ett par veckor borde vi få igång värmen i huset. Vilken lyx!
Dagens element är ju kanske inte de snyggaste, men hellre har jag fula element på väggarna än golvvärme som förstör de gamla golvplankorna!
Element i farstukvisten. Elementet till vänster är lägre än övriga - framför skall en platsbyggd bänk byggas

Panelen till köket som jag målat under veckans gång har idag kommit upp på väggarna. Panelen sattes bara upp under och bredvid fönstret så vi kunde sätta fast elementet i väggen, resten av panelen kommer att sättas upp senare när köksinredningen är på plats.
Panelen i köket har samma kulör som i farstukvisten, d.v.s. 25% Italiensk grön umbra. Tanken är att köksskåpen nertill ska ha samma kulör som panelen på väggarna och skåpen upptill samt hyllor och lister runt fönster och dörrar ska målas i samma kulör som golvet - Vit gräddton. Köksinredningen ska även tillverkas av pärlspontpanel.
Köket med lite panel och ett element.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar