söndag 20 augusti 2017

Upp med virket!

Mannen har hittat hem från den finska fjällen och vardagen flyter på som vanligt.
Vi hade en liten trög start på veckan, mycket skulle planeras och tänkas genom ordentligt åter igen och själv hade jag lite brist på motivation, men nu är vi på hugget igen!
Det stora målet för hösten är att få på värmen i huset! men för att ha någonting att fästa fast batterierna i måste vi först sätta panelen på plats.

Under veckan har Patrik börjat arbeta på i farstukvisten och en hel del har hänt där. Första innerdörren har kommit på plats mellan farstukvisten och farstun, smygar och foderbräden runt fönster och dörrar är insatta, golvlisterna är på plats och idag har cirka en tredje del av rummets väggar blivit beklädda med pärlspontpanel.
En del av pärlspontpanel på plats i farstukvisten!

 Foderbräden runt fönster och dörrar.
Fösta innerdörren har kommit på sitt rätta ställe.

Panelen och foderbräden har spikats fast med 3 tums klippspik
Vanligt folk brukar ju vanligtvis sätta in lister riktigt i slutet innan de flyttar in men hos oss gör vi saker och ting i lite omvänd ordning! =)


Inkommande vecka kommer gå åt att göra färdigt farstukvisten och följande projekt är köket. Jag har under helgen börjat på med att måla panelen som kommer att sitta på kökets västra vägg. Foderbräden till kökets och matsalens fönster har även under helgen blivit skrapade och slipade samt kvistar har fått ett lager med schellack och gamla spikhål har spacklats.
Efter köket är det storstugans panel som står på tur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar