söndag 8 januari 2017

El och Korsskålning

En arbetsvecka, trettondagen och helgen har åter igen passerat. Min egen insats på bygget har varit lite knaper, på grund av arbete, men gubben har jobbat på med lite allt möjligt.

Vi har haft elektriker på plats vi bygget och en stor del av rören är nu dragna i tillbyggnaden samt dosor för uttag och strömbrytare har kommit på plats. Elcentralen har placerats i tekniska utrymmet så nu börjar det bli lite mer ordning och reda på rör-djungeln. 
Den är nog väldigt klurigt att veta var exakt på centimetern man vill ha alla uttag och strömbrytare samt hur många man behöver i ett rum. I de mindre rummen är det förstås lite lättare att planera, men till storstugan känns det nästan omöjligt. Hur ska man i detta skede kunna veta exakt var man vill ha möblerna placerade och hur många möbler som kommer att rymmas som i sin tur inverkar på placeringen av uttagen?! 
Hittills känns det nog ändå som att vi har placerat dem helt bra, men ifall det känns funktionellt och smart i praktiken är ju en annan sak. Det får vi ju se sen när vi  har flyttat in!

Husets gamla elcentral och den nya uppdaterade versionen :) 

I dag har vi fått korsskålning på plats på ytterväggarna i tillbyggnaden. Det vill säga att utöver väggspirorna, som är isolerade med 175 mm ull, lägger vi ytterligare på 50 mm.
Det tog ganska lång tid innan vi kom igång ordentligt men när vi väl fick in rätta knepet flöt arbetet på riktigt bra. Till näst blir det då att isolera med 50 mm:s ull skivor mellan ribborna och småningom kan vi börja sätta väggskivor på plats! :)
Det tar sig, sakta men säkert!
Hjälpköket/tvättstuga


Badrummet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar