söndag 19 november 2017

Lister i rött och vitt

Vi arbetar på för fullt i badrummet och klädvårdsrummet.

I går kväll blev taklisterna i badrummet färdiga och i dag har alla lister i klädvårdsrummet kommit på plats. Patrik hann även måla över spikhuvudena och om ett par dagar så kan vi måla listerna ännu ett varv sen är taket 100% färdigt!

Gerade taklister i klädvårdsrummet
Klädvårdsrummets lister på plats
Badrumms taket med finfina lister!
Tidigare i veckan blev även fönstren helt färdiga i badrummet och klädvårdsrummet; smygarna, foder och fönsterbräden spikades fast och tänkt vilken stor skillnad det blev! båda rummen började helt plötsligt se "färdiga" ut. =)
Foder sattes även fast runt dörren till tekniska rummet. Egentligen var det planerat att denna dörr skulle sitta mellan badrummet och klädvårdsrummet och en till likadan dörr skulle komma mellan farstun och klädvårdsrummet. Men som alltid ändrade planerna, vi sätter nu en annan lite äldre dörr mellan farstun och klädvårdsrummet. Under helgen har jag börjat måla "den andra" dörren av samma modell till badrummet/klädvårdsrummet, karmen har blivit målad två varv och ska monteras inom några dagar.

Målning av dörr till badrum/klädvårdsrum
ÄLSKAR mina röda foder!! <3

Timmerväggen i lillkammaren där jag "spacklat" mellanrummen med sågspån har spacklats ett varv till, det blev med blåsull och limvatten, och tapetserats med lumppapp i ark. Det var lite knepigare att tapetsera rakt på stockarna när jag bara var van att tapetsera på skivor, men pappen sitter ännu fast på väggen så jag är nöjd.
Bröstningen i matsalen har också tapetserats med lumppapp under helgen. Istället för ark sattes pappen i hela våder, kant i kant. Det var ju egentligen planerat från början att vi skulle ha spegelpanel i matsalen, men efter mycket grubblande kom vi fram till att det kommer ta hiskeligt mycket tid att tillverka den så vi beslöt att göra på detta sätt istället.

Timmerväggen i lillkammaren tapetserad med lumppapp i ark
Bröstningen i matsalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar