söndag 10 september 2017

Mera rött till hösten

I fredags fick vi hem 100 meter ny hyvlad foderlist.
Profilen till listerna har tillverkats efter ett gammalt fönsterfoder som fanns uppe på vinden. Dessa foderbräden skall användas runt fönster och dörrar i badrum, hjälpkök, farstukvist samt hela vinden. Jag misstänker att 100 meter inte kommer att räcka till men då är det bara att beställa mera!

Under helgen har jag börjat på att måla de lister som kommer till badrummet och hjälpköket.
Vad kommer det att bli för färg på dessa då? Kaklet till badrummet och hjälpköket går i grått med små detaljer av orange/rött och mörkblått, därför tänkte jag pigga upp rummen med lite Bränd terra från Ottossons. Vansinne kanske någon kan tycka, helt jävla perfekt tycker jag! =D
Ett varv kvar att måla innan montering
Nu är det lite smått på gång med innerdörrarna i huset.
I går bar vi in lillkammar dörren och hängde upp den på precis samma ställe som den tidigare hängt. Ett litet problem stötte vi dock på, när de nya golvvasorna sattes in kom de aningen högre upp än tidigare och de nya golvplankorna är tjockare jämfört med de gamla. Detta ledde till att dörren gick att öppna cirka 40 cm sen var det stopp.
Vi hamnade att kapa av cirka 1-1½ cm i ena sidan av dörrbladet, sen gick det att öppna dörren helt. Vi passade även på att justera tröskeln samtidigt eftersom den var lite sned. Egentligen var hela dörrkarmen vind och sned - men så har det varit och så måste det få förbli.
 Lillkammarens dörr på plats, från storstugan/ inne från lillkammaren

I dag har vi även fått en till innerdörr på plats i huset. För nästan 1½ år sen köpte vi några gamla spegeldörrar av olika modeller, en av dessa dörrar skulle sättas mellan farstun och storstugan. Denna dörr hade tyvärr ingen karm men min händiga man fixade en ny.
Virket som användes till karmen var 75x150 mm tjockt, så den ska nog hålla att smälla i. Att få allting att sitta bra tog sin tid men slutresultatet blev bra och förstås är alla bitar handhyvlade.
Handhyvling av tröskeln
Gångjärn
Nytillverkad karm och tillhörande dörrblad på plats i storstugan/farstun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar