fredag 23 december 2016

Papperstak

För precis ett år sedan satte vi takbrädorna på plats i storstugan och nu i år har vi även hållit på med lite takfix.
Under veckans gång har vi satt papper i taket på nedervåningen i tillbyggnaden och spikat fast brädor. Så småningom när all el är färdig dragen i tillbyggnaden kan vi isolera golv och mellanbjälklag med blåsull. Förhoppningsvis blir det möjligt att ha igång en värmeblåsare i tillbyggnaden efter det, då skulle det bli lite behagligare att arbeta, speciellt ifall det blir en lika kall vinter i år som ifjol.
Papper och brädor på plats i hela nedervåningen! Både jag och gubben har varit lediga i dag så vi passade på att fixa klart taket i det sista rummet som lämnade ogjort igår. Efteråt skurade vi upp takbjälkarna som vi hade sågat klart för några dagar sedan.
Bjälkarna var målade med ett tjockt lager limfärg och till en början kändes det som att man stod och skrubbade en gröt-gegga. Men till sist fick vi dem riktigt rena och fina!
Vi är ännu lite oeniga ifall takbjälkarna skall lämnas omålade eller om de ska målas vita. Jag skulle helst se att de blir vita, så skulle hela taket se enhetligt ut, medan Patrik vill att de ska vara omålade. Vi får ju se hur det går.

Skinande rena bjälkar!
Beklagar för den urusla bildkvaliteten, min egen telefon blev utan batteri så jag hamnade att fota med Patriks smått misshandlade telefon istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar