söndag 25 mars 2018

Vintersemester

Livet leker och vi har pysslat på med lite ett och annat den senaste tiden. 
För en vecka sen började vintersemestern och vi körde norrut, till Ruka närmare bestämt, och njöt av en 4-dagars skidsemester. I tisdags kom vi hem, på torsdag blev Patrik knäopererad och på fredag hade jag klassträff med gänget från yrkesskolan (10 år sen vi fick examen!!). Där emellan har vi försökt arbeta vidare vid huset, vilken tur att jag börjar min arbetsvecka med att ha morgondagen ledig! =)
Ut på tur aldrig sur! och lite bubbel på det! =)

Hakojärvi, Ruka

Innan vi åkte iväg till Ruka hade Patrik fixat de sista skåpdörrarna till väggskåpen i köket, så nu är alla på plats! det är bara tre små knoppar som fattas. Under tiden vi var bortresta blev väggen i köket kaklat, det blev så otroligt fint!
Lägesrapport för köket just nu: all pärlspont som existerar i detta rum ska målas 1-2 gånger till, sen ska väggarna ovanför väggpanelen pappspännas och tapetseras, taklister och lister runt fönster och dörrar ska monteras, hyllor ska sågas till och målas, skafferiet inredas samt en hel del el-arbeten ska fixas. Sen börjar vi ha ett kök som heter duga! =)

Bara lite småfix kvar!

På tal om tapeter, jag hade beställt hem för några veckor sedan olika provbitar och klickade för en stund sedan hem två rullar av Lim & Handtrycks tapet Liten lilja. Tapeten är egentligen inte så tidsenlig med resten av köket, tapeten härstammar från 1860-talet och köket är lite mera tidigt 1900-tal, men den påminner lite smått om tapeten som vi satte i rummet intill, matsalen, så jag tror nog det blir bra ändå! =)
L&H's Liten lilja
Ett till rum som småningom börjar förändras är storstugan. Innan semestern började jag på med att tapetsera väggarna med lumppapp, väggarna har även under veckans gång grundats med limvatten och fått en första strykning med äggoljetempera.
Kulören som använts till väggarna i storstugan är 75% Verona grönjord. Nu efter bara en strykning ser färgen väldigt pastellig ut, nästan lite mint grön, men jag tror nog det blir riktigt finemang sen efter två strykningar till. Väggarna ska ju även schablonmålas med samma schablon som i gamla farstun, kulörerna till dessa är dock ännu lite oklara.

Verona grönjord i 10, 20, 50, 75 och 100%
Storstugväggarna tapetserade och grundade med limvatten
första strykning med 75% Verona grönjord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar